Tuesday, September 27, 2016

MAGIC SKIN PRIMER


Kadang2 kita rasa kurang yakin apabila berhadapan dengan kawan2 dan clients disebabkan kulit yang terlalu berminyak walaupun dah pakai makeup.

Kadang2 kita sering kena touch up makeup/ bedak setiap masa disebabkan kulit yg cepat berminyak? 

Dan kita kadang2 tak suka pakai apa2 alat solek tapi masih mencari2 produk yg boleh mengawal pengeluaran minyak di muka kan?

Jika kita tergolong dalam kumpulan di atas, saya cadangkan anda cuba la Magic Skic Primer. Lihat gambar dibawah:

 Sebelum dan selepas

 Kelebihan Magic Skin Primer  

1. menutup permukaan kulit yg tak sekata dan garis2 halus dan menjadikan kulit anda selembut sutera

2. membuatkan makeup anda tahan berjam2 lamanya dan kulit menjadi lebih lembut dan tidak berminyak dgn mengawal pengeluaran minyak yg berlebihan

3. mencerahkan kawasan mata yg kusam dan gelap (boleh juga dijadikan eyeshadow primer utk menjadikan mekap mata lg terserlah)

4. memelihara kulit (mengandungi jojoba seed oil dan vitamin E) .


Cara penggunaan Magic Skin Primer

1. Mula-mula guna Honey Bee Venom atau Alaska Glacier water Gel cream bagi mengekalkan kelembapan kulit 
2. Lepas tu apply lah Magic Skin Primer ni sikit-sikit pada bahagian T zone dan pipi 
3. Kemudian pakai lah foundation atau Bb atau CC Cream atau pun foundation.


KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)
Magic Skin Primer produk 100% Original dijamin HALAL dan disahkan KKM !


OrderMagic Skin Primer NOW!
 
Pastikan beli yang original. 
Harga Pasaran RM95 sahaja (termasuk postage)

SMS/WHATSAPP KE 014-6460932

Postage setiap hari bekerja; Isnin - Jumaat. COD area Shah Alam/ Kelana Jaya

ALASKA GLACIER WATER AQUA MOISTURE GEL CREAM


Sesuai untuk kulit kering dan sensitif menyebabkan 50,000 ppm Hyaluronic bahan pelembap membentuk satu lapisan pelindung kelembapan dan membantu untuk kelembapan kulit. 

Sesuai juga untuk kulit berminyak kerana formula jenis gel dan kandungannya Glacier Water. Jika anda menghadapi masalah kulit kering dari persekitaran cuaca dan penyaman udara yang teruk di Malaysia ini adalah krim sempurna dan penyelesaian untuk kulit anda.


Perbezaan Krim Alaska DENGAN Honey Bee Cream:
 
Krim ni kurang melekit daripada krim Honey Bee Cream. Oleh itu bagi mereka yang kulit  berminyak sesuai MENGGUNAKAN Krim Alaska ni. Ia adalah krim pelembap yang menjadikan kulit anda lembap dan segar dengan menyediakan bahan-bahan semula jadi yang cukup dan air glasier. Paraben, talkum, Triethanolamine, minyak mineral dan BHT percuma.

Fungi dan kegunaan:






1. Pelembab krim gel membantu melembabkan dan mencergaskan semula kulit dari jauh ke dalam. Mengandungi 50,000 ppm Hyaluronic Acid.

2. Pelembap  sepanjang hari. Mengandungi air glasier Alaskan kaya dengan mineral semula jadi, pelembab ini dapat mengelakkan kulit kekurangan air dan memastikan ia lembap dan berseri.

3. Membekalkan kelembapan kepada kulit. Ia membantu asasnya merawat kulit kering dari jauh ke dalam dan menguatkan halangan kulit semula jadi. 

4. Cepat meresap ke dalam kulit sebaik sahaja ia digunakan pada kulit, ia adalah baik juga untuk kulit berminyak. Ia mengekalkan kulit yang lembap dan lembut serta licin sepanjang hari, tidak meninggalkan rasa melekit sama sekali.

5. Anti alahan formula selamat untuk kesihatan kulit Ia adalah sangat selamat untuk digunakan kerana ia adalah bebas paraben, talkum, Triethanolamine, minyak mineral, dan BHT yang boleh menyebabkan keradangan pada kulit.


Cara Pengunaan:



a. Digunakan sebagai moisturizer

b. Sebelum makeup 
 
c. sebelum tidur.







Order Alaska Glacier Moisture Gel Cream NOW!
 
Pastikan beli yang original.  
 
Harga Pasaran RM99 sahaja (termasuk postage)

SMS/WHATSAPP KE 014-6460932

Postage setiap hari bekerja; Isnin - Jumaat. COD area Shah Alam/ Kelana Jaya

HONEY BEE VENOM MULTI SOLUTION CREAM : PENGENALAN

Apakah Krim Honey Bee Venom?


Mempunyai KKM NOT 140800675K
Honey Bee Venom Multi Solution Cream adalah produk dari Korea keluaran Hope Girl. Krim muka yang berasaskan bahan semulajadi ekstrak racun lebah,royal jelly & propolis adalah krim muka yang dirumuskan untuk menyelesaikan masalah kulit, sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif disamping membuatkan mekap anda tahan lama, nampak lebih cantik dan anggun serta flawless.

Kandungan Krim Honey Bee Venom :

1. Propolis dan Bee Venom - memberikan kulit yg lembut
2. Royal jelly dan Madu - membekalkan nutrisi pada kulit
3. Vitamin c - mencerah & menyekatakan tona kulit
4. Collagen - memberi kulit yang anjal dan gebu
5. Hyaluronic acid - melembapkan kulit


Krim Honey Bee Venom Multi Solution merupakan penyelesaian semua dalam 1 dari yg masalah jerawat hinggalah masalah kulit kering yg disebabkan oleh udara kotor, kekurangan air dan lain2.  



Krim ni BOLEH disapu pada anggota badan tau yang ada masalah kulit seperti selulit,sunburn,melecur,jerawat,kudis,chicken pox,nappy rash-gatal lampin.


Faedah Honey Bee Venom 
1. Sebagai pelembab kulit wajah.
Sesuai dipakai sebagai krim pelembab pada waktu pagi & malam. 

Ia dapat membantu kulit kita makin lembap, berseri dan bermaya seawal penggunaan. Selain tu, berupaya mencerahkan kulit & merawat kulit bermasalah seperti kusam dan pimples. Parut jerawat pun senang pudar dgn penggunaan berterusan.
a. Membuatkan kulit cerah berseri
b. Melembapkan & merawat kulit muka kusam
c. Mengecutkan & mengawal jerawat
d. Memudarkan parut
e. Menghilangkan kesan sunburn (selaran matahari)
f. Mengawal kulit berminyak
g. Meremajakan kulit muka
h. Memperbaiki,mengganti & memperbaharui sel kulit yang rosak
i.  Anti penuaan

2. Digunakan sebagai alas Make up.

 Note: Gambar di atas dari ihsan google

Memang wajib cuba terutama yang ada masalah makeup selalu bercapuk dan crack  disebabkan berpeluh dan makeup itu sendiri tidak tahan lama.
Honey Bee Venom ni la solution nya sebagai make up base. Make up base ni penting untuk mendapatkan kemasan bedak sekata dan matte walaupun panas atau berpeluh dan melindungi pori-pori daripada tersumbat dan menyebabkan jerawat. Ia berfungsi untuk memudahkan/sekatakan foundation yang akan disapu nanti agar nampak halus,sekata & glowing
 

Cara Pakai Krim Honey Bee Venom



a. Isian krim 55ml mampu bertahan 2 ke 3 bulan bergantung penggunaan.

b. Untuk makeup base sapu krim ini selepas mencuci muka, toner dan serum. Sapukan sebelum foundation@ compact powder 

c. Boleh digunakan sebagai krim malam.


Order Honey Bee Venom NOW!
 
Pastikan beli yang original. 
Harga Pasaran RM78 sahaja (termasuk postage)

SMS/WHATSAPP KE 014-6460932

Postage setiap hari bekerja; Isnin - Jumaat. COD area Shah Alam/ Kelana Jaya

Wednesday, October 7, 2015

Raw Honey by Eco Bee Farms

Why raw honey?


Di makan begitu sahaja (yummy mcm makan icing cake, fi sapu atas roti, di bancuh dalan tea or coffee (ganti gula) or boleh di buat masker. 

Quoted from one of customer review: . "It is raw, unfiltered, unprocessed, completely pure organic honey in the form nature intended. So fresh and smooth, it has a wond erfully delicious flavor that puts the typical processed honeys lining the store shelves to absolute shame. 

First off, you will notice that THIS honey is NOT a clear amber color like processed honeys are, and that is because all this ones nutrients, minerals, and all the bee propolis, traces of pollen, and bee jelly are all still intact (which is a GOOD thing) because they have not been filtered out. .

It is not runny, because it has not been heated (or the live enzymes would have been killed, like in processed honeys)so it is not going to be drippy. Yet, it is not too hard either. It is easily scoopable, smooth, and sooo very creamy. Easily spreadable for toast. .

If you DO want it runny for whatever reasons, the best way (and easiest) is to simply scoop out what you want into a small bowl and place the bowl into hot water that was heated on the stove (so its hot enough). The honey will quickly melt down into a soft liquid pool without losing the nutrients, enzymes and so forth. .

The health benefits this type of honey has to offer you is the very reason why Raw Honey like this are actually so affordable in the long run. Very antiviral/antibacterial, honeys like this will boost your immune system and help fight off any viruses or bacteria that is making you sick. ." .



Price: RM70 (Semenanjung)

Thursday, August 20, 2015

Vitamin C, Glutathione dan Biotin

Sejajar dengan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia (MYR) berbanding Dollar Amerika Syarikat (USD), dengan berat hati Ohshoppedia terpaksa menaikkan sedikit harga produk2 dari USA. Naik sikit je ye. Kalau nilai MYR makin rendah dan rendah mungkin kemudian harga terpaksa di kaji semula. 

Update 10 October 2015 

1. Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum. 

2. Stock untuk kesemua produk dari USA adalah sangat limited. Whatsapp/ sms dulu untuk confirmation stock.
.

Vitamin C with Rosehips & Bioflavanoids 1000mg

Vitamin C selain mencantikkan kulit, ianya dapat menguatkan imuniti tubuh dan menghalang jangkitan. Ia menghindarkan tubuh daripada kelesuan yang diakibatkan oleh tindakan virus dan bakteria terhadap sel tubuh. Amalkan sehari sebiji. Harga: RM125 termasuk postage.


Glutahione 500mg


Glutathione 500mg dari Now Foods pula membantu memutihkan kulit wajah dan badan. Menjadikan struktur kulit halus, putih gebu tanpa menggunakan sebarang alat kosmetik. Amalkan sehari 1 biji. Harga : RM140 incl 🚚  .



Biotin 5,000mcg


Biotin dapat meningkatkan pertumbuhan rambut dan kuku. Juga mencegah rambut gugur dan mempromosikan pertumbuhan rambut 🙆 dan kuku 💅 Amalkan sehari sebiji. Harga RM68 sahaja .

Item2 di atas adalah ready stock ye. Bayar hari ni pos keesokkan harinya (kalau hari bekerja). Untuk order boleh whatsapp atau sms 014-6460932

UPDATE OCTOBER 2016 : NO STOCK UNTIL FURTHER NOTICE! TQ.

Wednesday, June 10, 2015

Thayers Lemon Witch Hazel with Aloe Vera Formula Astringent

Selain Thayers Toner Rose Petal, yang Thayers Lemon Witch Hazel with Aloe Vera Formula Astringent juga favourite ramai orang. Thayer’s Lemon Witch Hazel is equally as delightful to use. Witch Hazel gabungan Aloe Vera, Serai, Blackberry, Grapefruit merupakan antara kandungannya yang membuatkan kulit berasa dan tampak segar malah bersih sekali.


Kulit memang takkan terasa kering atau melekit. The Lemon formulation is definitely purifying, and in my opinion better for normal/combo/oily skin, with that being said, I consider all skins to be in constant change, with seasons, life, hormones, climate etc .



Maka, jika kulit anda memang berminyak, ATAU ada hari2 terasa kulit berminyak dan kusam, formulasi ni memang sesuai untuk anda. 



.



Dan bau wangian lemon memang menyegarkan ye. Cuba baru tau 👍Harga RM62 termasuk 🚚 . (Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum)


Ingredients :



Thayers Proprietary Witch Hazel, Lemongrass, Orange Peel, Blackberry, Chamomile, Nettle and Grapefruit extracts in a purified water base, natural grain alcohol as a preservative (10%) and an Emulsified All-Natural Fresh Lemon Fragrance

 UPDATE OCTOBER 2016 : NO STOCK UNTIL FURTHER NOTICE! TQ.

Monday, June 1, 2015

Thayers Toner

Both (Rose Petal and Lemon) scent ready stock. RM62 incl 🚚 . (Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum)



Aloe Vera extract helps with soothing and cooling the skin. Hence, Thayers Rose Petal Alcohol-Free Witch Hazel with Aloe Vera Formula Toner is great for sensitive skin or acne-prone skin.



Alcohol-Free • Paraben-Free • Propylene Glycol-Free
Un-Distilled Witch Hazel (with all the beneficial natural tannins) • Moisturizes • Cleanses 


Thayers Lemon Witch Hazel with Aloe Vera Formula Astringent help to tighten pores and smooth skin. The Lemon scent is fresh yet moist, effective in oil control and shrinking the pores. It is also exfoliating, prevent and remove pigmentation, while promoting skin metabolism, hence the added anti-aging effect



  • Thayers' formula cleanses and softens skin
  • Contains aloe vera and soothing chamomile
  • Natural lemon witch hazel gently cleanses and refreshes your skin

Friday, May 29, 2015

Now Foods: Vitamin C Rosehips, Biotin dan Glutahione

Update 10 October 2015 (Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum).

3 item di berikut merupakan antara produk terlaris di OhShoppedia. Biotin sesuai untuk kesihatan rambut dan kuku, Vitamin C kita semua dah sedia maklum akan kelebihannya kan? Glutathione khas untuk mereka yang nak mencerahkan kulit. 


SEMUA ITEM BERIKUT READY STOCK ya :) Directly dari USA dan vegetarian. 

Fungsi2 detail adalah seperti disenaraikan:




Now Foods Vitamin C 1000mg with rosehips 250 tablets:

Kelebihan Vitamin C:



✔ Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh

✔ Menaikkan seri muka

✔ Memberikan tona kulit yang sekata & cerah (seluruh badan)
✔ Merawat masalah jerawat di muka & badan
✔ Merawat masalah jeragat
✔ Mengurangkan parut jerawat & kesan luka
✔ Diperlukan untuk pertumbuhan & pembaikan tisu
✔ Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selsema
✔ Membantu mengurangkan gejala-gejala alergi
✔ Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih
✔ Membantu system penghadaman
✔ Mencerahkan Kulit
✔Amat sesuai bagi yang mengalami masalah resdung
✔ Kesihatan jantung & supplement yang boleh dipercayai .




✔ GMP Certified & Di import drp USA !




BONUS UNTUK ANDA.




VITAMIN INI MENGANDUNGI EKSTRAK ROSEHIPS !




TAHUKAH ANDA ROSEHIPS ITU BAGUS UNTUK KESIHATAN KULIT ? 




Ya , Rosehips Sangat Bagus Untuk Kecantikan Kulit Malah Mempunyai Vit A Yang Tinggi Untuk Mencegah Penuaan ! Bagus Bukan ? 




BONUS UNTUK ANDA LAGI JIKA AMBIL VITAMIN C INI !!!! 




VITAMIN C INI MENGANDUNGI EKSTRAK FLAVANOIDS DARIPADA TUMBUH-TUMBUHAN ..




TAHUKAN ANDA BIOFLAVANOIDS KAYA DENGAN ANTIOKSIDA ? 



Ya ! Ianya Adalah Satu Jawapan Kepada Anda Yang Masih Tercari-Cari Supplement Vitamin C Di Pasaran Sekarang ! 3 Dalam 1 ! Semua Khasiat Terkandung Di Dalam Vit C 1000mg + Rosehips




VITAMIN C mampu mencerahkan kulit wajah serta mencantikkan kulit seluruh badan. .




Hanya makan sehari 1 biji (ambil 30 minit selepas sarapan or atau makan malam ) atau 2 biji jika kulit bermasalah) kulit semakin cantik,tiada cela,jerawat mula mengecut,parut-parut jerawat,jerawat pun tak mumcul tiba insyaAllah. .



Harga RM120 sahaja


Now Foods Glutathione 500mg 60 capsules:

Glutathione sesuai bagi mereka yang ingin mencerahkan kulit seluruh badan, dari kepala hingga kaki (rambut tak la ye) ��

Glutathione ni antioxidant yang powerful di mana ianya melambatkan proses penuaan so kita awet muda. 


Bagus untuk memberikan kulit halus mulus gebu gebas terbabas dan tambah energy, mengurangkan sakit otot dan sendi. Mengurangkan rasa stress dab otak akan lebih fokus dan banyak lagi la.



Hanya makan sehari 1 biji ( ambil 30 minit sebelum sarapan or atau makan malam ).


Harga RM140 sahaja



Now Foods Biotin 5000mcg 60 capsules :

Biotin ni ada pecahan dari vitaminB. Antara fungsi dia adalah dapat meningkatkan pertumbuhan rambut dan kuku. juga mencegah rambut gugur dan mempromosikan pertumbuhan rambut �� dan kuku ��.

Hanya makan sehari 1 biji (ambil 30 minit sebelum/ selepas sarapan or atau makan malam) 

Harga sale RM65 sahaja 


Sebarang pertanyaan atau pun berminat boleh whatsapp/sms Adia di nombor seperti tertera di 014-6460932


Produk lain yang terdapat di Ohshoppedia
 
 UPDATE OCTOBER 2016 : NO STOCK UNTIL FURTHER NOTICE! TQ.

Tuesday, May 19, 2015

Now Foods Vitamin C Rosehips 1000mg : Testimonials



Sesiapa yang selalu stress dengan keje biasanya kesihatan pun selalu tidak terjaga. Vit C mudah musnah bila kita stress. Bila kita stress imuniti badan berkurang. Bila imun kita kurang, kita mudah jatuh sakit. Selesema, batuk, demam, MIGRAIN tak dapat berpisah dr kita. Mcm2 sakit lain singgah .



Sesiapa yang mengalami masalah ni dinasihatkan amalkan vitamin utk lebih sihat 💪✌ . Ianya juga dapat Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh, Menaikkan seri muka, Memberikan tona kulit yang sekata & cerah (seluruh badan), Merawat masalah jerawat di muka & badan dan Merawat masalah jeragat.

Hanya makan sehari 1 biji ( ambil 30 minit selepas sarapan or atau makan malam ) dalam masa 1-4 minggu kesannya kulit semakin cantik, tiada cela, jerawat mula mengecut, parut-parut jerawat, jerawat pun tak muncul tiba insyaAllah. .



Vitamin C with rosehip (yang 250 biji) ini digabungkan bersama Citrus Bioflavonoids Complex yang memberi kesan penyerapan lebih baik dan pengekalan yang lebih lama dalam tubuh. Manakala Vit C with rosehip Sustained Released (100 biji) ini juga tidak kurang hebatnya. Sustained Release bermaksud pelepasan Vitamin c secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam. Di mana setiap 5 jam sebanyak 100mg daripada 1 bij tablet (mengandungi 1000mg Vitamin C). Kedua2nya adalah sangat bagus.



GMP Certified & di import daripada USA!


Harga: 

RM120 (250 tablets) atau RM72 (100 tablets)


Berikut adalah antara testimonial pengguna di Ohshoppedia yang mengamalkan Vitamin C dari Now Foods ini.








Untuk sebarang pertanyaan atau order, boleh whatsapp atau SMS 014-6460932 atau email ohshoppedia@gmail.com . 

(Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum)

Thursday, March 12, 2015

Solgar Vitamins : Good for Skin

 Solgar Skin Nails Hair

Solgar Skin Nails Hair membantu untuk menguatkan akar rambut serta mengurangkan rambut gugur, kuku kuat dan cantik berkilat, membuatkan kulit glowing dan membantu membina collagen semula di mana ianya boleh berkurang apabila umur meningkat .

Description:
Since 1947
Gluten, Wheat & Dairy Free
Suitable for Vegetarians
Dietary Supplement

Many nutrients cannot be delivered to the body externally. This formula is designed to help build collagen, a major component of skin, nails and hair that can decrease as we age. Delivering nutrients like Vitamin C and Copper internally may help support hair, nail and skin health.


Suggested Use:
As a dietary supplement for adults, take two (2) tablets daily, or as directed by a healthcare practitioner

Harga untuk 120 tablets RM120 ( Semananjung) .



Solgar Vitamin E 400iu

Solgar Vitamin E 400iu membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam .
400 IU natural vitamin E
Suitable for vegetarians
Gluten, wheat and dairy free

Product Description:
Solgar Vitamin E 400 IU features d-alpha tocopherol plus d-beta tocopherol, d-delta tocopherol and d-gamma tocopherol. Vitamin E is an antioxidant that supports the cardiovascular system, skin, prostate and the immune system. Solgar's formulation is offered in plant oil based vegetarian softgels to promote optimal absorption and assimilation. Free of gluten, wheat, dairy, yeast, sugar, artificial flavor, sweetener, preservatives and color.



Harga untuk 100 softgels RM 130 (Semenanjung) .

#sayajualsupplement #sayajual #solgarvitamins #solgarvitamin


(Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum)

Monday, March 2, 2015

Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner

Ramai yang kurang peka dengan kepentingan toner. Sebelum nak explain pasal this superb toner, let me explain how a toner is beneficial to us.

Paling penting, kulit memerlukan hidrasi (hydration). Walaupun kita sudah menggunakan god mosturiser, toner masih diperlukan.

Hydrating the skin consists of adding water to the skin, whereas moisturizing (mosturiser) adds oil to the skin to create a barrier to hold in hydration. Toning dan mosturising perlulah selari bagi memastikan kulit kelihatan muda remaja dan glowing.

Memperkenalkan, Thayers Rose Petal Witch Hazel with Aloe Vera. Info selanjut boleh refer previous post kami. 


This toner has absolutely no irritating ingredients in it, which is a massive plus as I know a lot of people have sensitive skin, so this will more than likely work wonders for you.




Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner bukan sahaja alcohol free, malah mengandungi Vitamin E bagi membantu melembabkan kulit. Toner ini juga mengandungi rose petal water iaitu anti- inflammatory properties, dapat memudarkan kemerah2an pada kulit dan membersihkan pori2 pada kulit serta mengelakkan tumbuh jerawat di kulit. 

Ingredients:  

Purified Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet of Aloe Vera), Glycerin (Vegetable), Fragrance (Natural Rose), Hamamelis Virginiana (Thayers Proprietary un-distilled Witch Hazel) Extract, Rosa Centifolia (Rose) Flower Water, Citric Acid, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate

Harga : RM62/ bottle

(Harga naik ye berbanding dulu disebabkan kejatuhan nilai Ringgit Malaysia, harap maklum)